Parkeersensoreninbouwen.nl bouwt parkeersensoren in bij vrijwel alle nieuwe en gebruikte auto's, op kleur gespoten, in Amersfoort en op locatie, voor vaak de helft van de gangbare prijs; vanaf € 200.

home
informatie / sets
keuzehulp
afspraak maken
Foto's van voorbeelden.
F.A.Q. / Veelgestelde vragen
werkwijze bij het inbouwen van parkeersensoren
garantie en voorwaarden
Lees de bevindingen van klanten of plaats zelf een reactie.
obd-diagnose / analyse (1 en 2)
Links en Linkpartners van Parkeersensoreninbouwen.nl.
Nieuws van specialist Parkeersensoreninbouwen.nl
contact
Verkoop van losse sets en onderdelen.

 

Zie video's en volg nieuws en info van Parkeersensoreninbouwen.nl op Youtube. Zie advertenties van Parkeersensoreninbouwen.nl op Marktplaats. Volg nieuws en info van Parkeersensoreninbouwen.nl op Twitter. Volg nieuws en info van Parkeersensoreninbouwen.nl op Google Plus. Volg nieuws en info van Parkeersensoreninbouwen.nl op LinkedIn.
Zie foto's en volg nieuws en info van Parkeersensoreninbouwen.nl op Pinterest. Zie foto's en volg nieuws en info van Parkeersensoreninbouwen.nl op Picasa. Lees of schrijf een review over Parkeersensoreninbouwen.nl op Yelp

Scan onze url; Parkeersensoren + inbouwen. Voorkom parkeerschade, vergemakkelijk inparkeren. Vrijwel altijd achteraf mogelijk vanaf 200 euro. In achterbumper en voorbumper. Ook op locatie en losse verkoop. (klik om te vergroten) Bij Parkeersensoreninbouwen.nl kunt u eenvoudig, snel, veilig online betalen met iDeal, via Mollie.

Wij importeren zelf onze sets en onderdelen bij de fabrikant Viracle in China. De materialen van deze electronica-fabrikant, die gespecialiseerd is in parkeersystemen, zijn CE- (Europa), RoHS-, en E-mark gecertificeerd. Mede door onze eigen inkoop zijn onze prijzen laag en is de kwaliteit hoog.
Parkeersets en -onderdelen van PI-nl zijn CE-, RoHS- en E-mark gecertificeerd.

ga naar mobiele site

U kunt bij Parkeersensoreninbouwen.nl met pin betalen.

Spuitwerk dat door onze partner-spuiterij wordt uitgevoerd, valt onder het FOCWA-keurmerk.

Gratis WiFi bij Parkeersensoreninbouwen.nl

Webshop-artikelen worden doorgaans in twee werkdagen bezorgd door DHL.
Webshop-artikelen worden doorgaans
in twee werkdagen bezorgd door DHL.

Parkeersensoreninbouwen.nl: parkeerset / parkeersensoren set H (met OEM-sensoren)

Parkeersensoreninbouwen.nl: parkeerset / parkeersensoren set H (met OE2-/OEM-sensoren).
(Set H, type 1 = met rozetten / plakringen)

Toelichting: PI-nl's fabrikant levert twee versies van de H-set;

1) De ene set H -type 1, zie foto boven- bestaat uit vier 'platte' 16 mm OEM-parkeersensoren (standaard glanzend zwart) met 40 mm plakringen met schroefdraad en dubbelzijdig tape, een led-display met geluid, óf een pieper, een stroomdraad, een speciale 16,5 mm gatenboor, een control-unit, een dubbelzijdige tape (om de control-unit mee vast te plakken), en een handleiding met informatie en inbouwtips. De plakring / rozet dient op de binnenzijde van de bumper geplakt te worden, waarna de kunststof ring ook nog met hete lijm of sterke kit aan de bumper verlijmd dient te worden. Achterop de sensor-koppen staat 'UP' en een pijl omhoog, waarmee aangegeven wordt in welke richting deze sensoren MOETEN worden gemonteerd.

arkeersensoreninbouwen.nl: parkeerset / parkeersensoren set H (met OE2-/OEM-sensoren).
(Set H, type 2 = met bezels / plakplaatjes)

2) De andere set H -type 2, zie foto beneden) heeft in plaats van de rozet met schroefdraad een 'bezel' / 'bracket' (plakvoet) met een (niet in hoogte instelbare, maar) klikbare sensorkop. De rest van de set is identiek. De bezel wordt met bijgeleverd dubbelzijdig tape aan de bumper geplakt, waarna deze ook nog met hete lijm of sterke kit aan de bumper verlijmd dient te worden.

arkeersensoreninbouwen.nl: parkeerset / parkeersensoren set H (met OE2-/OEM-sensoren).
De bezel / bracket / plakvoet dient HORIZONTAAL gemonteerd te worden.
Het maakt niet uit of deze linksaf of rechtsaf gemonteerd wordt.

 

arkeersensoreninbouwen.nl: parkeerset / parkeersensoren set H (met OE2-/OEM-sensoren).
(detail: horizontaal monteren)

 

Welk type set u geleverd krijgt, is afhankelijk van welke sets wij geleverd hebben gekregen van de fabrikant, en wat wij op voorraad hebben.

De sensoren worden geleverd met een kabel van 2,5 meter, welke eventueel door een 5 meter kabel te vervangen is. De inbouwdiepte bij de set met rozetten is variabel, omdat de bevestigingsring en de sensor-kop middels schroefdraad instelbaar zijn. De inbouwdiepte bij de set met bezels is 4 tot 6 mm, hetgeen de gangbare bumperdikte is.

Er wordt een meerprijs voor deze set H berekend t.o.v. bijvoorbeeld een set A, omdat de bijbehorende platte sensoren duurder zijn dan de standaard sensoren, plus omdat ze een eigen type control-unit gebruiken, en omdat we deze sets als complete sets inkopen en niet als losse onderdelen. Voor de van binnenuit montage van de OEM-sensoren wordt de bumper gedemonteerd en later weer gemonteerd, vandaar dat er ook meerwerk verrekend zit in de prijs.

 

- sensoren dienen altijd minimaal 50 cm (en max. 65 cm) boven het wegdek geplaatst te worden
- sensoren dienen horizontaal recht naar achteren te kijken
- alle vier de sensoren dienen qua hoogte naar hetzelfde punt te kijken
- de vier sensoren dienen qua scangebied elkaar te overlappen

 

Kunnen OEM-sensoren ook op úw auto gemonteerd worden?
Dat kan...

- bij 99% van alle auto's, mits...
- indien uw bumper probleemloos gedemonteerd en opnieuw gemonteerd kan worden, zonder verhoogd risico op schade (hetgeen bij sommige merken en modellen wel het geval is!)
- als op de plek waar de boorgaten komen niet meer dan 1 of 2 mm plamuur / schadeherstel is toegepast.

Parkeersensoreninbouwen.nl: OE2 (OEM) parkeersensoren flyer

 

Parkeersensoreninbouwen.nl: OE2 (OEM) parkeersensoren 1

 

 

Uit een mail-gesprek (april 2016) tussen Parkeersensoreninbouwen.nl en een klant:

Klant: "Ik heb de H-set (OEM) bekeken en die ziet er mooi uit. Ik wil graag een foto hebben van het gedeelte van de sensor die je ziet. Kan je die mailen?"
PI-nl: "In bijvoorbeeld deze drie auto’s zijn ze ingebouwd (1x zwart, 2x gespoten):"

Klant: "Kan ik de sensor ook spuiten? Op de foto lijkt hij van metaal."
PI-nl: "Dat klopt, de sensor(kop) is van metaal. Deze kun je met spuitlak spuiten (max. 2 dunne laagjes kleur en 1 laagje blanke lak). In de basis hebben wij ze al in zwart, aluminium/zilver en wit."

Klant: "Zie je de ring tussen de sensor en de behuizing (dus niet de montagering, want ik snap dat die achter de bumper valt)."
PI-nl: "Oordeel zelf n.a.v. de foto’s. Er zit een zwart rubberen ringetje tussen van 2 mm. In een lichte bumper zie je mogelijk wel iets, in een donkere bumper niet."

Klant: "Moet je de bumper ook spuiten/bijwerken na het gaten boren? Mijn zilverkleurige Seat zal wel zwarte bumpers hebben (aan de binnenzijde)."
PI-nl: "Het rubberen ringetje vult het boorgat uit. Ook als de bumper van binnen wit of grijs is i.p.v. zwart, zul je dat niet zien, omdat je de diepte van de sensor en het rubberen ringetje zelf kunt instellen. Alleen als je bumper overgespoten is en er is plamuur gebruikt, heb je kans dat je net op het buitenste randje een streepje wit van het plamuur ziet. Maar dat zou je dan evt. kunnen aanstippen met een lakstiftje o.i.d."

 

Handleiding met informatie en inbouwtips bij de sets van Parkeersensoreninbouwen.nl
klik om te vergroten

Handleiding met informatie en inbouwtips bij de sets van Parkeersensoreninbouwen.nl
klik om te vergroten

 

LET OP: op de zijkant van de control-box zit een 'QC Passed' (Quality Check Passed) stickertje. Dit houdt in alle onderdelen apart, maar ook de set als werkelijke set zoals ie in de doos zit, getest is in de fabriek.
Als u het stickertje verwijdert, ziet u een wit stelschroefje zitten. Deze kan gebruikt worden om de 'gevoeligheid' van het systeem wat aan te passen, bijv. door de set scherper te laten kijken en feller te reageren, of juist iets minder ruim te laten kijken en wat matter te reageren. Verander dit niet als er geen noodzaak toe is! Vanuit de fabriek staat de stelschroef soms nog in een uiterst linker- of uiterst rechterstand. PI-nl controleert alle sets en control-units die PI-nl inbouwt en zet de stelschroef in de neutrale stand als dat nodig is. Bij losse verkoop gebeurt dat niet. Controleer daarom bij aanschaf zelf voor de zekerheid even of de stelschroef inderdaad in de neutrale, horizontale stand staat.

 

Montage OEM-sensoren
De montage van OEM-sensoren luistert nauw! De posities van de sensoren dienen correct te worden gekozen. Weet u die niet? Laat het dan over aan de vakman, anders kan de inbouw bij voorbaat mislukken. Het boorgat dient op hoge snelheid rechtstreeks in de bumper (dus zonder tape o.i.d. er tussen) te worden gemaakt, met de speciale bijgeleverde duwboor. Boren in een (bijv. m.b.v. plamuur) van schade herstelde plek in de bumper, of in een slecht overgespoten bumper (bijv. met slechte verfhechting), kan er toe leiden dat de randen van de boorgaten niet perfect worden. De binnenzijde van de bumper dient schoon en ontvet te zijn. Bevestig de sensor in de rozet, op de verste stand. Maak het rubbertje van de sensor vochtig, wanneer je sensor door het gat steekt en daarmee het rubbertje door het gat en de rozet op de bumper drukt. Draai de sensor eventueel iets terug, totdat deze bijna vlak zit met de bumper, maar probeer daarbij wel om de pijl ('UP') op de sensor naar boven te laten wijzen. Verlijm de rozetten met de bumper, bijv. met een warme lijm of kit die na aanbrengen en drogen nog iets flexibel blijft, omdat het dubbelzijdig tape van de rozet alleen niet sterk genoeg is. Zorg dat achter de sensorkop de kabel eerst een bochtje maakt, zodat daar nooit fysieke spanning op de kabel komt. Zorg dat de stekkerverbinding stevig, maar zeker niet te strak zit. Plak de kabels aan de bumper. Klos de draden niet op, maar trek ze tesamen de auto in. Tot slot is de plek waar u de control unit (het computertje) en eventueel een stroomomvormer plaatst, ook van belang, om storing te voorkomen.

PI-nl: Montage oe2- / oem-sensoren. De montage van oe2-/oem-sensoren luistert nauw. (...)

LET OP: Parkeersensoreninbouwen.nl vertelt u op deze pagina zoals u ziet het een en ander over hoe deze set met oem-sensoren ingebouwd dient te worden. Houd er echter rekening mee, dat een goede kok zijn recept niet of niet helemaal vertelt! Oftewel: Als dit niet uw dagelijkse werk is, kunt u gemakkelijk tegen problemen aanlopen. Denk aan problemen met de demontage / montage van de bumper, problemen met het boren, het berekenen van de juiste posities voor deze sensoren, de stand waarin de sensoren gemonteerd worden, de stroomtoevoer, enzovoorts.
Uiteraard mag u de set zelf kopen en proberen in te bouwen, maar vanzelfsprekend raden wij u aan om de set door Parkeersensoreninbouwen.nl in te laten bouwen, die vele jaren en vele auto's ervaring met deze set heeft!

 

Aansluitschema's electra (en canbus en 14 volt):

Klik op de foto om naar de uitvergroting te gaan.

Klik op de foto of HIER om naar de uitvergroting te gaan.

 

BESTELLEN / KOPEN | INBOUW-AFSPRAAK MAKEN |

 

terug

 

HOME | informatie | keuzehulp | afspraak maken | foto's | FAQ | werkwijze |

garantie & vwd. | recensies | obd | links | nieuws | contact | webshop |

 355 Automotive: producten en diensten voor de autobranche.

Geen parkeersensoren? Kijk hoe deze meneer parkeert...

  Parkeersensoreninbouwen.nl is een geregistreerde merk- en bedrijfsnaam; 'parkeersensoreninbouwen' en parkeersensoreninbouwen.nl' zijn derhalve termen die gekoppeld zijn aan de merk-, bedrijfs- en websitenaam. Misbruik, zoals ongeoorloofd gebruiken van exact dezelfde terminologie, of terminologie die ogenschijnlijk specifiek voor winstbejag is bedoeld, bijv. in eigen url-, merk-, bedrijfs-, of website-namen, is juridisch gezien onrechtmatig en wordt bestraft.
dochter van
355 Automotive

parkeren zonder
parkeersensoren...