Parkeersensoreninbouwen.nl bouwt parkeersensoren in bij vrijwel alle nieuwe en gebruikte auto's, op kleur gespoten, in Amersfoort en op locatie, voor vaak de helft van de gangbare prijs; vanaf € 200.

home
informatie / sets
keuzehulp
afspraak maken
Foto's van voorbeelden.
F.A.Q. / Veelgestelde vragen
werkwijze bij het inbouwen van parkeersensoren
garantie en voorwaarden
Lees de bevindingen van klanten of plaats zelf een reactie.
obd-diagnose / analyse (1 en 2)
Links en Linkpartners van Parkeersensoreninbouwen.nl.
Nieuws van specialist Parkeersensoreninbouwen.nl
contact
Verkoop van losse sets en onderdelen.

 

Volg nieuws en info van Parkeersensoreninbouwen.nl op Facebook. Volg nieuws en info van Parkeersensoreninbouwen.nl op Twitter. Volg nieuws en info van Parkeersensoreninbouwen.nl op Google Plus. Volg nieuws en info van Parkeersensoreninbouwen.nl op LinkedIn.
Zie video's en volg nieuws en info van Parkeersensoreninbouwen.nl op Youtube.
Zie foto's en volg nieuws en info van Parkeersensoreninbouwen.nl op Pinterest. Zie foto's en volg nieuws en info van Parkeersensoreninbouwen.nl op Picasa. Zie advertenties van Parkeersensoreninbouwen.nl op Marktplaats.

Lees of schrijf een review over Parkeersensoreninbouwen.nl op Yelp English version (to make an appointment)

Openingstijden werkplaats:
(op afspraak)
maandag
9u - 12u
13u - 18u
18u - 21u

dinsdag 9u - 12u
13.30 - 18u
woensdag 9u - 12u
13u - 18u
donderdag 9u - 12u
13u - 18u
18u - 21u
vrijdag 9u - 12u
13u - 18u
zaterdag 9u - 12u
13u - 17u

Scan onze url; Parkeersensoren + inbouwen. Voorkom parkeerschade, vergemakkelijk inparkeren. Vrijwel altijd achteraf mogelijk vanaf 200 euro. In achterbumper en voorbumper. Ook op locatie en losse verkoop. (klik om te vergroten) Bij Parkeersensoreninbouwen.nl kunt u eenvoudig, snel, veilig online betalen met iDeal, via Mollie.

Wij importeren zelf onze sets en onderdelen bij de fabrikant Viracle in China. De materialen van deze electronica-fabrikant, die gespecialiseerd is in parkeersystemen, zijn CE- (Europa), RoHS-, en E-mark gecertificeerd. Mede door onze eigen inkoop zijn onze prijzen laag en is de kwaliteit hoog.
Parkeersets en -onderdelen van PI-nl zijn CE-, RoHS- en E-mark gecertificeerd.

ga naar mobiele site

U kunt bij Parkeersensoreninbouwen.nl met pin betalen.

Spuitwerk dat door onze partner-spuiterij wordt uitgevoerd, valt onder het FOCWA-keurmerk.

Gratis WiFi bij Parkeersensoreninbouwen.nl

Webshop-artikelen worden doorgaans in twee werkdagen bezorgd door DHL.
Webshop-artikelen worden doorgaans
in twee werkdagen bezorgd door DHL.

Parkeersensoreninbouwen.nl: parkeerset / parkeersensoren / parkeercamera set I

 

Set I: Achteruitrijcamera + platte OEM-parkeersensoren + Spiegeldisplay

Parkeersensoreninbouwen.nl verkoopt en monteert een alles-in-één set, die bestaat uit vier platte OEM-sensoren, een parkeercamera die er uitziet als een sensor, geluid (pieper) én een spiegel-display met 4.3" beeld ineen!

Vanaf september 2014 verkoopt Parkeersensoreninbouwen.nl een set, die bestaat uit vier sensoren, een parkeercamera, én een spiegel-scherm ineen.
De parkeercamera wordt tussen de middelste sensoren geplaatst, maar kan ook een
afwijkende plek hebben. De buitenrand van de camera kan ook meegespoten worden.

Parkeersensoren-set D: Alles-in-één met camera, sensoren, geluid, spiegel-display met 4.3" beeld.
(tijdelijke foto van set D, hier met dunne sensoren)

Bijkomend voordeel is dat als u naast parkeersensoren ook een camera wilt, u deze dus niet meer apart hoeft te kopen en in te laten bouwen, maar dat u nu een alles-in-een set kunt kopen, die zeer scherp geprijsd is.

Dit is een set waarbij platte OEM-sensoren gebruikt worden. Voor de van binnenuit montage van de (duurdere) OEM-sensoren wordt de bumper gedemonteerd en later weer gemonteerd, vandaar dat er meerwerk verrekend zit in de prijs t.o.v. een set D / F.

Parkeersensoreninbouwen.nl: parkeerset / parkeersensoren set H (met OE2-/OEM-sensoren).

Toelichting: set I bestaat uit vier 'platte' 16 mm OEM-parkeersensoren (standaard glanzend zwart) met 40 mm plakringen met schroefdraad en dubbelzijdig tape, geen led-display (zoals op de foto) maar een spiegel-display, geluid, een stroomdraad, een speciale 16,5 mm gatenboor, een control-unit, een dubbelzijdige tape (om de control-unit mee vast te plakken), en een handleiding met informatie en inbouwtips.

Kunnen OEM-sensoren ook op úw auto gemonteerd worden? Dat kan...
- bij 99% van alle auto's
- sowieso als uw auto vanuit de fabriek ook met OEM-sensoren geleverd kan worden
- als uw bumper probleemloos verwijderd kan worden
- als op de plek waar de boorgaten komen niet meer dan 1 of 2 mm plamuur (schadeherstel) is toegepast.

Hoe ziet dat er in werkelijkheid uit?
Nieuwsgierig? Bekijk ons Youtube-filmpje:

Klik en bekijk het Youtube-filmpje van Parkeersensoreninbouwen.nl over dit onderwerp

 

BESTELLEN / KOPEN | INBOUW-AFSPRAAK MAKEN | HOME

 

 

Parkeersysteem / parkeersensoren set A van Parkeersensoreninbouwen.nl
In deze foto is set D als voorbeeld genomen, omdat deze gelijk is aan set I, met als enige verschil dat set I gebruik maakt van de platte OEM-sensoren.

Toelichting: de alles-in-één set I bestaat uit een spiegel-display ('overzet-spiegel') met daarin 4.3" beeld. De set bevat verder vier platte OEM-parkeersensoren (standaard glanzend zwart), een camera (in de vorm van een sensor), een pieper, stroom- en videodraden, een twee gatenboren (voor de camera en voor de sensoren), een control-unit, een dubbelzijde tape (om de control-unit mee vast te plakken), en een handleiding met informatie en inbouwtips.

Wanneer u achteruit gaat rijden, verschijnt het beeld in uw spiegel en begint de pieper van de parkeersensoren te piepen. De buzzer piept sneller als u dichterbij een object komt. De afstand wordt ook in beeld weergegeven, evenals hulplijnen. De camera kan symetrisch met de vier sensoren geplaatst worden, maar kan desgewenst ook op een andere plaats gemonteerd worden.

 

Montage OEM-sensoren
De montage van OEM-sensoren luistert nauw! De posities van de sensoren dienen correct te worden gekozen. Weet u die niet? Laat het dan over aan de vakman, anders kan de inbouw bij voorbaat mislukken. Het boorgat dient op hoge snelheid rechtstreeks in de bumper (dus zonder tape o.i.d. er tussen) te worden gemaakt, met de speciale bijgeleverde duwboor. Het is verstandig om een klein gaatje voor te boren, om de gatenboor in te kunnen centreren. De binnenzijde van de bumper dient schoon en ontvet te zijn. Bevestig de sensor in de rozet, op de verste draaistand. Maak het rubbertje van de sensor vochtig, wanneer je sensor door het gat steekt en daarmee de rozet op de bumper drukt, zodat het rubberen ringetje niet scheurt. Draai aan de sensor terug, totdat deze vlak zit met de bumper. Verlijm de rozetten met de bumper. Zorg dat achter de sensorkop de kabel eerst een bochtje maakt, zodat daar nooit fysieke spanning op de kabel komt. Zorg dat de stekkerverbinding stevig, maar niet te strak zit. Plak de kabels aan de bumper. Klos de draden niet op, maar trek ze tesamen de auto in.

PI-nl: Montage oe2- / oem-sensoren. De montage van oe2-/oem-sensoren luistert nauw. (...)

 

N.B. Heeft uw auto geen binnenspiegel, maar wilt u toch een set met spiegeldisplay gaan gebruiken? Geen probleem, bestel dan meteen de losse binnenspiegel met zuignap, die PI-nl levert!

 

Aansluiten Set I:
> zie bovenstaande foto.

Verschijnt er geen beeld? Dan heeft u de AV-kabel of het verlengsnoer niet aan de juiste andere kabel aangesloten, of staat er 13,4 volt of meer op de bedrading (en zet de spiegel of camera zich uit zelfbescherming uit; u dient dan een converter/omvormer of relais-set toe te voegen).

PI-nl raadt aan om de plakringen niet alleen met het bijgeleverde dubbelzijdige tape aan uw bumper te bevestigen, maar adviseert om de plakringen ook te verlijmen met de bumper.

Sets D / F / I worden in de fabriek als set al getest, maar ook door Parkeersensoreninbouwen.nl steekproefgewijs vooraf getest (zie foto hieronder), vandaar dat de doos mogelijk open is geweest:

Alle sets D worden door Parkeersensoreninbouwen.nl vooraf getest, vandaar dat de doos al open is geweest.

 

Instel-mogelijkheden
Aan de achterkant van de spiegel zitten verticaal drie ronde drukknopjes. De bovenste is '+', de onderste is '-', met de middelste kunt u selecteren; kies helderheid, contrast, taal, formaat e.a. Nadat u dit eventueel met + of - hebt ingesteld laat u alle knopjes los; na een paar seconden staan uw instellingen dan opgeslagen en kunt u de spiegel (weer) monteren.

 

LET OP: op de zijkant van de control-box zit een stickertje 'QC Passed' (Quality Check Passed). Dit houdt in dat de set, als werkelijke set zoals ie in de doos zit, getest is in de fabriek.
Onder het stickertje zit een stelschroef, waarmee de gevoeligheid c.q. het karakter van de sensor beinvloed en ingesteld kan worden. Bij alle sets die wij verkopen of gebruiken, controleren wij vooraf of deze stelschroef in de neutrale, middelste stand staat. Echter... bij set I, met de OEM-sensoren, heeft de fabriek de stelschroef op de stand gezet, die voor deze set het beste resultaat geeft, omdat OEM-sensoren en hun control-unit een iets andere instelling en gevoeligheid hebben. Verander daarom bij een set I de stand van de stelschroef niet!

 

Aansluiten op eigen beeldscherm
Stel dat u in uw auto een RNS 310-scherm of ander beeldscherm in de middenconsole of elders heeft, of een los beeldscherm, kan de camera van set D of F daar dan op aangesloten worden?

Noodzakelijk is a) dat op uw scherm een 'tulp-stekker'-ingang (= 'video input') zit, waar de gele tulp-stekker van de set op aangesloten wordt. En b) dat u zelf die ingang bereikbaar maakt, door het scherm vooraf los of toegankelijk te maken.Ja, dat kan! Voorheen kon dat soms niet, maar sinds herfst 2015 kan dat met deze set meestal wel! Noodzakelijk is a) dat op uw scherm een 'tulp-stekker'-ingang (= 'video input') zit, waar de gele tulp-stekker van de set op aangesloten wordt. En b) dat u zelf die ingang bereikbaar maakt, door het scherm vooraf los of toegankelijk te maken.
Op uw beeldscherm krijgt u -net als bij de spiegeldisplay- het beeld naar achteren te zien, plus de afstand tot een object. De montage van de set is verder identiek aan de set waarbij u de spiegeldisplay zou gebruiken.
Tot slot nog dit: als u in de webshop een set D/F bestelt zonder spiegeldisplay, ontvangt u € 10 korting!

Aansluiten op extern monitorscherm
Zoals u op de site kunt lezen, is een set D of F van Parkeersensoreninbouwen.nl, standaard voorzien van een spiegeldisplay, doorgaans ook aan te sluiten op een eigen scherm, bijvoorbeeld het scherm in het dashboard (zie FAQ voor de voorwaarden). PI-nl gaat als extra optie daarnaast binnenkort (tussen lente en zomer) ook van onze eigen fabrikant een los TFT monitor-scherm met 4.3" (10,9 cm diagonaal) beeld verkopen en toepassen. U kunt tegen een kleine bijbetaling dan voor dit losse scherm kiezen i.p.v. de spiegeldisplay.Set D, F of I van Parkeersensoreninbouwen.nl, die standaard voorzien is van een spiegeldisplay, kan als alternatief ook gekoppeld worden aan een los TFT monitor-scherm met 4.3" (10,9 cm diagonaal) beeldscherm van onze eigen fabrikant. U kunt tegen een kleine bijbetaling dan voor dit losse scherm kiezen i.p.v. de spiegeldisplay.

 

 

Uit een mail-gesprek (april 2016) tussen Parkeersensoreninbouwen.nl en een klant:

Klant: "Ik heb de H-set (OEM) bekeken en die ziet er mooi uit. Ik wil graag een foto hebben van het gedeelte van de sensor die je ziet. Kan je die mailen?"
PI-nl: "In bijvoorbeeld deze drie auto’s zijn ze ingebouwd (1x zwart, 2x gespoten):"

Klant: "Kan ik de sensor ook spuiten? Op de foto lijkt hij van metaal."
PI-nl: "Dat klopt, de sensor(kop) is van metaal. Deze kun je met spuitlak spuiten (max. 2 dunne laagjes kleur en 1 laagje blanke lak). In de basis hebben wij ze al in zwart, aluminium/zilver en wit."

Klant: "Zie je de ring tussen de sensor en de behuizing (dus niet de montagering, want ik snap dat die achter de bumper valt)."
PI-nl: "Oordeel zelf n.a.v. de foto’s. Er zit een zwart rubberen ringetje tussen van 2 mm. In een lichte bumper zie je mogelijk wel iets, in een donkere bumper niet."

Klant: "Moet je de bumper ook spuiten/bijwerken na het gaten boren? Mijn zilverkleurige Seat zal wel zwarte bumpers hebben (aan de binnenzijde)."
PI-nl: "Het rubberen ringetje vult het boorgat uit. Ook als de bumper van binnen wit of grijs is i.p.v. zwart, zul je dat niet zien, omdat je de diepte van de sensor en het rubberen ringetje zelf kunt instellen. Alleen als je bumper overgespoten is en er is plamuur gebruikt, heb je kans dat je net op het buitenste randje een streepje wit van het plamuur ziet. Maar dat zou je dan evt. kunnen aanstippen met een lakstiftje o.i.d."

 

Aansluitschema's electra (en canbus en 14 volt):

Klik op de foto om naar de uitvergroting te gaan.

Klik op de foto of HIER om naar de uitvergroting te gaan.

 

 

terug

HOME355 Automotive: producten en diensten voor de autobranche.

Geen parkeersensoren? Kijk hoe deze meneer parkeert...

  Parkeersensoreninbouwen.nl is een geregistreerde merk- en bedrijfsnaam; 'parkeersensoreninbouwen' en parkeersensoreninbouwen.nl' zijn derhalve termen die gekoppeld zijn aan de merk-, bedrijfs- en websitenaam. Misbruik, zoals ongeoorloofd gebruiken van exact dezelfde terminologie, of terminologie die ogenschijnlijk specifiek voor winstbejag is bedoeld, bijv. in eigen url-, merk-, bedrijfs-, of website-namen, is juridisch gezien onrechtmatig en wordt bestraft.
dochter van
355 Automotive

parkeren zonder
parkeersensoren...